(EXECUTIVE) COACHING

Coaching stimuleert u in het onderzoeken en desgewenst doorbreken van uw vaste denk- en voelpatronen. Op die manier ontstaat er ruimte uw talenten, waarden en diepliggende drijfveren te herkennen. Deze vormen het uitgangspunt om aan uw eigen doelen en perspectief te bouwen.
Waar loopt u warm voor, en welke aspecten kosten u juist teveel energie? Wat wilt u in uw werk bereiken?
Uw effectiviteit in werk en leven staat centraal, waarbij er aandacht is voor uw professionele rol, taken en verantwoordelijkheden, communicatie, zelfmanagement, leiderschap, werk-privé balans en samenwerking.

TEAMCOACHING

Daar waar meerdere professionals met elkaar samenwerken wordt een goede onderlinge afstemming en communicatie gevraagd.
Wat zijn de gemeenschappelijke doelen? En waar bevinden zich de krachten en de uitdagingen om te komen tot een goede en effectieve samenwerking?
Of, waar botsen de belangen?
Ook wanneer er sprake is van verschuivingen binnen een afdeling of organisatie, zoals bij vertrek van één van de sleutelfiguren, kunnen de verhoudingen dermate uit balans zijn geraakt, dat er een hernieuwde start in de samenwerking nodig is.

Teamcoaching kan in die situaties een krachtig middel zijn om te investeren in teamsamenwerking. Bij teamcoaching wordt op basis van interviews en teamsessies onderzocht waar de belemmeringen en oplossingen liggen om te komen tot betere resultaten in de onderlinge communicatie en teamfunctioneren.
Interventies: oplossingsgerichte methodieken, conflicthantering, Roos van Leary, Kernkwaliteiten, feedback geven en ontvangen.